Welke vaardigheden hebben we over tien jaar nodig en hoe kunnen we die efficiënt ontwikkelen? Hoe helpen we extreem getalenteerde leerlingen hun talent volledig te benutten? En hoe zorgen we ervoor dat docenten zich ook na de lerarenopleiding continu blijven ontwikkelen? Terwijl onze levens, maatschappij en daarmee de wereld in hoog tempo veranderen verandert ook het onderwijs. Zorgt dit er echter ook voor dat het onderwijssysteem ons beter voorbereidt op de toekomstige arbeidsmarkt?

De veranderingen in het onderwijs lijken zich de afgelopen decennia vooral te concentreren op de vorm. Studiehuizen, de nieuwe tweede fase noem het maar. Uit onderzoek blijkt echter dat deze vernieuwingen de afgelopen twintig jaar niet tot kwaliteitsverbetering van het onderwijs geleid hebben. Opvallend is dat het lijkt alsof de inhoud van het onderwijs overgeslagen is bij al deze vernieuwingen. Leerlingen volgen nog bijna precies dezelfde vakken als 30 jaar geleden terwijl het maar de vraag is of de vaardigheden die daar ontwikkeld worden nog wel aansluiten op de vaardigheden die over tien jaar door een werkgever verlangd wordt. En hoe zit het met het toenemend aantal werknemers dat zijn eigen werkgever is? Het aantal zelfstandigen zonder personeel overschrijdt binnenkort de 1 miljoen maar het lijkt alsof deze groep in het onderwijs volkomen overgeslagen wordt.

Binnen het onderwerp Onderwijs spraken onze topsprekers onder andere over:

Waarom sprekers van NewTeam?

Bij NewTeam hebben we van onze passie ons vak gemaakt. Dat vertaalt zich naar inspirerende lezingen die geen enkel publiek onbewogen laten. Onze sprekers zijn altijd op te hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen hun vakgebied en weten als geen ander de vertaalslag te maken naar zowel kleine groepen als grote zalen vol toeschouwers. Naast uitmuntende sprekers zijn al onze experts ook bevlogen ondernemers, waardoor niet alleen grondige kennis, maar ook uitgebreide ervaring de basis vormt van hun betoog. Wij onderscheiden ons bovendien door iedere opdracht tot in de puntjes voor te bereiden en actief mee te denken in de aanloop naar een evenement. Dat is ook de reden dat onze sprekers zo vaak hoge beoordelingen krijgen.

De experts van NewTeam behoren tot de beste sprekers binnen hun vakgebied. Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, dagvoorzitter, gastdocent, jurylid of consultant. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.