NewTeam adviseert bedrijven hoe jong talent aan te trekken, te ontwikkelen en vast te houden. Wij geloven in de onschatbare waarde van onbevangen en initiatiefrijke werknemers en we helpen graag bij het creëren van een innovatieve en stimulerende omgeving waarin iedereen zich volledig inzet om succes na succes te bewerkstelligen.

Jonge, nieuw werknemers stromen traditioneel in op het onderste niveau van de hiërarchische, up-or-out piramide. Aan hun mening en ideeën wordt pas belang gehecht zodra zij zich in een jarenlang proces omhooggewerkt hebben. Angst voor baanverlies en de wens om door te groeien duwt werknemers langzaam maar zeker in de ‘zo hebben we het altijd gedaan’-mentaliteit. Frisse blikken en ambitieuze ideeën leggen het af tegen traditie en autoriteit, waardoor we vaak zien dat zij die richting de bovenste lagen van de piramide stijgen hun eigenwijsheid en kritische blik steeds meer laten varen.

Dit is een probleem. De wereld waarin we leven ontwikkelt zich zo snel dat er geen ruimte meer is voor de ooit zo veilige en stabiele hiërarchische piramide. De uitdaging voor gevestigde bedrijven is ruimte te maken voor innovatieve ideeën, kritiek en ondernemend gedrag. Het aantrekken, ontwikkelen en vasthouden van jong talent is daarvoor essentieel. Nog belangrijker is het stimuleren van de dialoog tussen deze groep en de doorgewinterde werknemers binnen het bedrijf.

The Young Board is een door NewTeam ontwikkeld concept dat precies deze aspecten als doel heeft. Een selectie van jong talent neemt plaats in deze board die een kopie vormt van de directie van het bedrijf om de hiërarchische piramide ondersteboven te keren en ervoor te zorgen dat innovatieve en ondernemende ideeën van jonge werknemers de aandacht en uitvoering krijgen die ze verdienen.

Waarom NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.