Wat onderscheidt jonge ondernemers? Hoe ga je als organisatie om met de vernieuwde ideeën over ondernemerschap? Hoe kunnen gevestigde bedrijven een ondernemende houding stimuleren? Er is een belangrijke trend gaande in ondernemersland en dat is dat de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders die zich inschrijven bij de KvK steeds lager wordt, ten opzichte van voorgaande jaren. Onderzoek toont aan dat 10% van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar binnen drie jaar een bedrijf wil opzetten. Deze ‘jonge’ ondernemers, ook wel Generatie Y en Z genoemd, mogen dan wel weinig levenservaring hebben, toch hebben zij andere ideeën over wat ondernemen eigenlijk is.

De uitgangspunten van jonge ondernemers zijn voor elke organisatie en elk bedrijf een bron van inspiratie:

  • Sharing is caring – ondernemen doe je niet alleen en van elkaar kun je leren.
  • No limits – ondernemer ben je de hele week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, niet alleen in Nederland maar in alle landen waar men toegang heeft tot het internet.
  • Maatschappelijk betrokken – De prioriteit ligt bij het ontwikkelen van een product of dienst met toegevoegde waarde voor de maatschappij, de winst volgt vanzelf.

De keuze van Generatie Y om te ondernemen, komt niet geheel als een verrassing. Vrijheid, individualiteit en zelfontwikkeling zijn eigenschappen die de generatie kenmerken. Door te ondernemen kan deze generatie zelf bepalen waar, wanneer, met wie, hoe laat en hoelang zij werken.

Bij NewTeam hebben we van onze passie ons vak gemaakt. Dat vertaalt zich naar inspirerende lezingen die geen enkel publiek onbewogen laten. Onze sprekers zijn altijd op te hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen hun vakgebied en weten als geen ander de vertaalslag te maken naar zowel kleine groepen als grote zalen vol toeschouwers. Naast uitmuntende sprekers zijn al onze experts ook bevlogen ondernemers, waardoor niet alleen grondige kennis, maar ook uitgebreide ervaring de basis vormt van hun betoog. Wij onderscheiden ons bovendien door iedere opdracht tot in de puntjes voor te bereiden en actief mee te denken in de aanloop naar een evenement. Dat is ook de reden dat onze sprekers zo vaak hoge beoordelingen krijgen.

Binnen het onderwerp Jonge Ondernemers spraken onze topsprekers onder andere over:

  • Iedereen kan Ondernemen
  • Hoe word ik Ondernemer?

De experts van NewTeam behoren tot de beste sprekers binnen hun vakgebied. Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, dagvoorzitter, gastdocent, jurylid of consultant. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.