Chief Technical Officers, technische projectmanagers, programmeurs, content marketeers, marketing managers, ga zo maar door: we hebben ze allemaal in ons netwerk en we weten dat ze open staan staan voor een nieuwe uitdaging. Ook helpen wij grote organisaties bij de selectie van kandidaten voor deze functies.

NewTeam is niet zozeer gespecialiseerd in werkzoekenden koppelen aan een nieuwe baan. Wij zijn goed in het vinden van het beste personeel voor de meest uitdagende banen binnen het domein van technologie, media, communicatie, marketing en ondernemerschap. Daarvoor gaan we héél ver als het nodig is: niet zelden nemen we de benenwagen én het vliegtuig op zoek naar de beste kandidaat. Als er al kandidaten zijn, kunnen wij ze vanuit onze kennis en expertise beoordelen. Zodat de beste kandidaat overblijft.

Profiel van de kandidaat
Als onze opdrachtgever een profiel geeft starten we niet direct met zoeken, maar gaan we eerst op onderzoek uit: waarom is dit profiel opgesteld? Helpt de persoon waar naar wordt gezocht de uitdaging van het bedrijf aan te pakken, het probleem op te lossen of het doel te bereiken? Vaak komen wij tot de conclusie dat het verkeerde profiel is opgesteld. Graag helpen wij dan bij het opnieuw opstellen van een profiel of, als het nodig blijkt te zijn, zelfs het opnieuw vormgeven en coachen van een complete afdeling. Alles om resultaat te bereiken.

De zoektocht
Onze opvatting is dat de beste mensen vaak al een baan hebben. Daarom houden wij geen database bij van werkzoekenden. Ook houdt het bij ons niet op bij het in ons netwerk uitzetten van de vacature. Nee, wij gaan actief op zoek naar de juiste kandidaten. Samen met onze opdrachtgever identificeren we welke andere bedrijven het goed doen op het terrein van de persoon die we zoeken. En welke personen binnen die bedrijven verantwoordelijk zijn voor het succes. Wij zullen ze benaderen en uitnodigen voor een kop koffie. En als we denken dat een match mogelijk is, nemen we een offer they can’t refuse mee.

Sollicitatiegesprekken
Bij meerdere geschikte kandidaten stellen wij een procedure op voor sollicitatiegesprekken. Waarbij we er voor zorgen dat de kandidaten met alle relevante personen binnen de organisatie van onze opdrachtgever in gesprek gaan. Uiteraard komen ook niet bij de recruitment betrokken deskundigen van NewTeam aan bod om de kandidaten te screenen en aan de tand te voelen.

Assessment
Er is slechts één bewezen betrouwbare methode om te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt. En dat is door daadwerkelijk met de kandidaat te gaan werken. Breng de kandidaat in zijn (of haar) element, en laat hem doen waar hij goed in is. Samen met andere experts binnen het vakgebied, bijvoorbeeld van NewTeam. Die kunnen vervolgens beoordelen of deze persoon goed is in zijn werk. Samen met een gespecialiseerde psycholoog kunnen we vervolgens onderzoeken of de kandidaat goed gaat passen in het team waar hij in komt te werken.

Waarom NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.

Onze dienst bieden we ook aan onder het label InnovationRecruitment