Het Nieuwe Werken: hoe werkt het wèl? Steeds meer grote organisaties kiezen er bij de verbouwing van hun kantoor voor om ‘het nieuwe werken’ te introduceren. Niet meer een apart bureau en een bureaustoel voor iedere medewerker, maar grote, open ruimtes. De waarheid is dat zo’n grote verandering in manier van werken is niet het verbeteren van werkgenot en productiviteit of de samenwerking tussen individuen, maar wordt meestal ingegeven door commerciële motieven: het bespaart enorm veel kosten want je kunt meer medewerkers per vierkante meter kwijt en medewerkers die buiten de deur werken zorgen niet langer voor lege werkplekken.

Omdat vooral wordt gedacht aan ruimtebesparing en geen rekening wordt gehouden met dat gedragsverandering een langdurig proces is, is een bijkomend probleem dat de, vaak ruime, werkkamers voor vergaderingen en privégesprekken, permanent in gebruik zijn — wat leidt tot grote frustratie bij collega’s en medewerkers die met een goede reden op zoek zijn naar een grotere kamer of stille werkplek. Om nog maar niet te spreken van de ‘briefjesparade’ die en het claimgedrag dat hoort bij dit werkconcept: het doet een beetje denken aan het direct na het ontbijt reserveren van strandstoelen bij het all-inclusive resort, zoals medewerkers vaak gedwongen worden om te gaan met de gedeelde ruimtes: snel de laatste beschikbare ruimte reserveren voor de hele dag. Hoe het wel moet? We vertellen er graag alles over!

Binnen het onderwerp Het Nieuwe Werken spraken onze topsprekers onder andere over:

  • Het Nieuwe Werken: de heilige graal?

Waarom sprekers van NewTeam?

Bij NewTeam hebben we van onze passie ons vak gemaakt. Dat vertaalt zich naar inspirerende lezingen die geen enkel publiek onbewogen laten. Onze sprekers zijn altijd op te hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen hun vakgebied en weten als geen ander de vertaalslag te maken naar zowel kleine groepen als grote zalen vol toeschouwers. Naast uitmuntende sprekers zijn al onze experts ook bevlogen ondernemers, waardoor niet alleen grondige kennis, maar ook uitgebreide ervaring de basis vormt van hun betoog. Wij onderscheiden ons bovendien door iedere opdracht tot in de puntjes voor te bereiden en actief mee te denken in de aanloop naar een evenement. Dat is ook de reden dat onze sprekers zo vaak hoge beoordelingen krijgen.

De experts van NewTeam behoren tot de beste sprekers binnen hun vakgebied. Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, dagvoorzitter, gastdocent, jurylid of consultant. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.