Vrijwel unaniem onthaald als de Heilige Graal van kennisvergaring, maar tegelijkertijd weten maar weinigen wat het precies is en nog minder hoe het effectief toegepast kan worden: Big Data. Wat is big data precies en hoe kunnen bedrijven, organisaties en overheden dit het beste toepassen?

De wereld waarin we leven kenmerkt zich door exponentiële technologische ontwikkeling. Waar in 1999 nog maar 10% van de Nederlanders een mobiele telefoon had, heeft tegenwoordig 94% van de Nederlanders een internetverbinding, waarvan meer dan de helft dagelijks met een smartphone online is. Hoewel Nederland een van de koplopers is als het gaat om computer- en internetgebruik, is wereldwijd een vergelijkbare trend zichtbaar.

Miljarden internetgebruikers genereren onbegrijpelijke hoeveelheden data in de vorm van bezochte pagina’s, zoektermen, muiskliks, transacties en nog honderden andere meetbare gedragingen. In deze enorme hoeveelheden data zoeken analisten en slimme programma’s naar verbanden, oplossingen en kansen om hun bedrijfsstrategie daarop aan te passen. Zo bepaalt Facebook bijvoorbeeld welke berichten voor jou het meest interessant zijn en raadt Spotify je muziek aan die je mooi vindt.

Big data wordt de laatste tijd zo veel besproken dat het lijkt als of je je eigen bedrijf tekort doet als je geen big data toepast. Treffender dan Dan Ariely kan het echter niet gesteld worden: “Big data is like teenage sex: everyone talks about it, no one really knows how to do it, everyone thinks everyone else is doing it, so everyone claims they are doing it.” 

Wat is big data dan precies?

Big data verwijst niet zozeer naar de fysieke omvang van de te verwerken data, als naar de complexiteit en variatie van de data die verzameld worden en de snelheid waarmee dat gebeurt.

Binnen het onderwerp Big Data adviseerden onze topconsultants onder andere over:

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.