Social media is een ‘hot item’, en dat terwijl wij er heilig van overtuigd zijn dat die term eigenlijk niet écht bestaat. Het zijn mensen, die sociale wezens zijn, en als Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram ‘sociale media’ zouden zijn, dan zou e-mail, de krant, sms en alle andere platforms via welke communicatie tussen mensen plaatsvindt ‘sociaal’ zijn. Toch wordt de term ‘social media’ vaak gebruikt en zijn onze mensen expert op het gebied van deze media die online sociale interactie tussen mensen mogelijk maken. Ook hebben wij ons gespecialiseerd in het gebruik van sociale media voor lobby-doeleinden.

Vind je doelgroep

Nederland telt ruim 9 miljoen geregistreerde Facebook-accounts, maar liefst 5 miljoen Twitter accounts en 5 miljoen LinkedIn accounts. Social media bevat veel voordelen: het is gratis, je komt makkelijk in contact met je klant, je leert je klant écht kennen en het bereik is groot. Deze voordelen betekenen echter niet per definitie dat jouw organisatie zich moet gaan verdiepen in social media. Het is belangrijk om te weten dat social media geen garantie geven voor succes. Elk voordeel heeft een nadeel en zo kan een groot bereik juist tegenwerken. Investeren in social media kost veel tijd en geld. Het is daarom belangrijk om van te voren een duidelijke strategie te bepalen. Een social media pagina begint bij het kennen van je klant, want met welke sociale media bereik je jouw doelgroep? En hoe zorg je ervoor dat deze doelgroep jouw product of dienst op social media wil volgen? De ‘Like en Win’ acties op Facebook kennen we inmiddels allemaal wel, maar daarmee trek je vooral consumenten aan die op zoek zijn naar een koopje. Ook zijn er verschillende tools om zogenaamd meer volgers op Twitter of Instagram te winnen. De vraag is: zijn deze ‘volgers’ ook daadwerkelijk geïnteresseerd in jouw product of dienst?

Webcare

Een voorbeeld van een bedrijf dat social media goed weet in te zetten is KLM. KLM gebruikt social media om in te spelen op de actualiteiten, op de wensen van hun consument en om contact te leggen met andere organisaties. Maar dat niet alleen: KLM is erg gevat en dat zorgt er keer op keer voor dat de reacties van het ‘KLM’s social media Team’ viraal gaan. ‘Een klacht is een kans’ en dat maakt KLM succesvol op social media. Niet voor niets heeft KLM al drie ‘De Beste Social Media’ Awards gewonnen. Wie denkt dat social media een middel is om berichten de wereld in te verspreiden – lees: eenrichtingsverkeer – heeft het mis. Interactie staat centraal en de klant wil gehoord worden. Social media worden veelal (succesvol) ingezet voor webcare, maar Pinterest en Instagram vereisen een hele andere koers. Beide kanalen worden door consumenten veelal gebruikt om zich te oriënteren op producten, maar sinds de komst van de ‘buy-button’ zijn deze ‘sociale media’ niet weg te denken bij succesvol e-commerce.

Durf jij het aan om naar je klant te luisteren in plaats van gehoord te worden? Wil je meer weten over de trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en wil je weten hoe je deze kan toepassen in de praktijk? De experts van NewTeam zijn ontzettend ervaren op het gebied van social media en webcare en hebben bij meerdere grote bedrijven een rol gespeeld in het opzetten van hun social media strategie. We praten graag verder!

Binnen het onderwerp Social Media adviseerden onze topconsultants onder andere over:

  • Succesvolle webcare;
  • Online/offline strategie;
  • Bereikvergroting via social media.

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.