Hoe moeten steden omgaan met de alsmaar toenemende hoeveelheid stedelingen? Welke mogelijkheden biedt technologie om de leefbaarheid van steden te verbeteren? Er wordt verwacht dat in 2030 maar liefst 60% van de wereldbevolking zichzelf ‘stedeling’ mag noemen. De verstedelijking is een belangrijke ontwikkeling voor de economie, maar dit gaat uiteraard ook gepaard met grote maatschappelijke gevolgen.

Milieuvervuiling, criminaliteit, maar ook een toenemende vraag naar een goede infrastructuur en een leefbare omgeving zijn voorbeelden van dingen die verstedelijking teweeg brengt. Wat is dan een ‘Smart City’ in dit verhaal? Een ‘Smart City’ is een stad waarin burgers, organisaties en de overheid door middel van technologie slimme manieren vinden om de toenemende problemen in een steeds meer dichtbevolkte stad op te lossen. Samen streven ze naar een veilige, duurzame, leefbare en goed bereikbare metropool. Centraal in dit verhaal staan data en informatie, maar vooral het uitwisselen ervan, en de het waardevol toepassen ervan in de praktijk.

Binnen het onderwerp Smart Cities spraken onze topsprekers onder andere over:

  • De Slimme Stad;
  • De Toekomst van Steden;
  • Destination Marketing.

Waarom sprekers van NewTeam?

Bij NewTeam hebben we van onze passie ons vak gemaakt. Dat vertaalt zich naar inspirerende lezingen die geen enkel publiek onbewogen laten. Onze sprekers zijn altijd op te hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen hun vakgebied en weten als geen ander de vertaalslag te maken naar zowel kleine groepen als grote zalen vol toeschouwers. Naast uitmuntende sprekers zijn al onze experts ook bevlogen ondernemers, waardoor niet alleen grondige kennis, maar ook uitgebreide ervaring de basis vormt van hun betoog. Wij onderscheiden ons bovendien door iedere opdracht tot in de puntjes voor te bereiden en actief mee te denken in de aanloop naar een evenement. Dat is ook de reden dat onze sprekers zo vaak hoge beoordelingen krijgen.

De experts van NewTeam behoren tot de beste sprekers binnen hun vakgebied. Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, dagvoorzitter, gastdocent, jurylid of consultant. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.