NewTeam heeft alle expertise in huis om internetapplicaties en mobiele applicaties te ontwerpen — van concept, (interactie)design en copywriting tot de programmeercode, databases en security. Wij zijn de vertrouwde adviseur van succesvolle bedrijven. Zelf apps bouwen hebben we jarenlang gedaan en daar zijn we zo goed in geworden, dat we ervoor hebben gekozen om niet voor een select groepje klanten apps te bouwen, maar om een groter aantal klanten te adviseren bij het bedenken, ontwikkelen, vormgeven, bouwen, lanceren en promoten van apps. Wij treden op als onafhankelijk adviseur en toezichthouder en zorgen zo voor betere apps, lagere kosten en snellere ontwikkeling.

Onafhankelijk
Veel bedrijven laten zich bij de bouw van applicaties adviseren door de bouwer, die meestal meer technische kennis heeft. Daardoor ontstaat de situatie dat de slager zijn eigen vlees keurt en eigenbelang een rol gaat spelen. NewTeam treedt op als onafhankelijk adviseur.

Innovatieve conceptcreatie en -advies
Veel apps zien het daglicht door af te kijken van de concurrent, en te proberen een iets betere kopie te bouwen. Dat is geen innovatie maar ouderwets jatwerk. NewTeam is gespecialiseerd in het bedenken van écht innovatieve apps, voor bedrijven die hun tijd vooruit willen zijn. Voor de échte marktleiders.

Dat doen we zelfstandig, maar het liefst samen met de directie en medewerkers van onze klant en gebruikers van de toekomstige app. Door het organiseren van brainstorms, co-creatiesessies en hackathons. Door onze ideeën uit te werken tot een proof-of-concept of minimum viable product. Of door simpelweg aan te sluiten bij overlegmeetings bij onze klant. Wij leveren ideeën en helpen bij het concept. Dat doen we soms ook in opdracht van andere consultancybureaus, als de belangen voor hen groot zijn.

Ontwikkelen
Als de ideeën gegenereerd zijn, laten we niet los. Voordat de ontwikkeling van start kan gaan, moet een goed concept worden gemaakt en uitvoerig getest met en voorgelegd aan de toekomstige eindgebruikers. Wij zijn getraind door een voormalig directeur van TNS-NIPO om eindgebruikersonderzoek goed en zorgvuldig te kunnen doen.

Maar wie gaat de app bouwen? NewTeam is zeer ervaren in het voorbereiden, bijwonen en voorzitten van aanbestedingstrajecten. Geen tender is ons te complex.

Vormgeving
Veel apps lijken op elkaar. Dat is niet noodzakelijkerwijs slecht. Maar om een app echt succesvol te laten zijn, is het belangrijk om niet klakkeloos een kopie te maken van een bestaande app. Onze kennis en ervaring zetten we in om onze klanten de juiste beslissingen te laten nemen, juist als een innovatieve vormgeving gewenst is. We helpen bij het selecteren van een goed designbedrijf. En als het niet goed genoeg is wat we te zien krijgen, zetten we onze eigen vormgever aan het werk om de boel wakker te schudden.

Niet alleen de grafische vormgeving is belangrijk. Ook is het essentieel om na te denken over de interactie tussen de gebruikers en de app. Hoe werken ze met elkaar samen? Ook tijdens die zoektocht begeleiden wij.

Bouwen
En dan kan de bouw beginnen. Welke technische oplossing kiezen we? Wat is de beste programmeertaal? Welke database-soorten kunnen de data aan? Kunnen de servers de bezoekers wel aan tijdens piekmomenten? Hoe houden we de kosten zo laag mogelijk?

Medewerkers van NewTeam zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van sites met meer dan één miljoen gebruikers!

Gaan we in één keer door? Of kiezen we voor een stapsgewijze ontwikkeling waarbij we de eindgebruiker intensief betrekken en snel kunnen reageren op nieuwe inzichten? Wanneer is het goed genoeg? Wij leveren antwoorden, maar helpen onze klanten vooral graag bij het zélf vinden van antwoorden.

Lanceren
Als we tot de conclusie zijn gekomen dat de eerste versie van de app klaar is voor lancering, begint een nieuw hoofdstuk van het boek. Plaats je de app gewoon online? Organiseren we een evenement? Staat een persbericht klaar? Of is het beter om ‘onder de radar’ live te gaan om niet direct te veel gebruikers te krijgen?

Promoten
Een app ontwikkelen kost veel geld, en het is jammer als uiteindelijk maar een beperkt aantal mensen de app gebruikt. Wij helpen bij een strategie om de app te promoten zodat er een constante groei van gebruikers bewerkstelligd kan worden. Oók door bestaande gebruikers te stimuleren om de app te promoten. Dat alles doen we met de filosofie “goede marketing kost geen geld”.

NewTeam helpt succesvolle directies en bedrijven aan succesvolle apps. Doen we dat binnenkort ook voor jou?

Binnen het onderwerp App-ontwikkeling adviseerden onze consultants onder andere over:

  • Procesontwerp;
  • Innovatieve functionaliteiten;
  • Bekendheid genereren;
  • Technische mogelijkheden.

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.