Zelfs voor innovatieve bedrijven als Google en Apple is het steeds lastiger om de grootste innovatieve talenten in hun organisaties vast te houden. De ideeën en creativiteit van de eigen medewerkers zijn niet langer goed genoeg. Daarom organiseren bedrijven steeds vaker hackathons, een feestelijke bijeenkomst waarbij hackers, designers en andere creatievelingen strijden om het beste idee en de mooiste uitwerking voor het bedrijf dat de hackathon heeft georganiseerd.

De medewerkers van NewTeam organiseren al sinds 1999, lang voordat het zo mocht heten, hackathons voor de mooiste bedrijven in Nederland en kunnen ook jouw organisatie daarbij helpen!

Waar NewTeam bij kan helpen:

  • Opzet/organisatie/draaiboek
  • Werving & selectie van de hackers
  • Begeleiding op de dag(en) zelf door innovatieve techneuten
  • De dag voorzitten én jurering

Stappenplan

NewTeam werkt aan de hand van een zelfontwikkeld stappenplan.

  1. Middels een Innovatiescan onderzoeken we in de organisatie van onze opdrachtgever waar de innovatiebehoefte ligt. Deze inzichten helpen ons om het juiste onderwerp voor de hackathon te bepalen;
  2. Er wordt een thema, dag, locatie en opzet bepaald voor de hackathon;
  3. Een hackathon is meer dan wat tafels en een internetverbinding bij elkaar: in de derde fase denken we goed na over het concept van de dag, zodat het een dag wordt waar de hackers met plezier aan meewerken en op terugkijken;
  4. Werving, werving, werving. Een hackathon valt of staat met het aantal en het creativiteitsniveau van de deelnemers. Zonder deelnemers geen hackathon, dit is een van de belangrijkste stappen: er voor zorgen dat het evenement bij de juiste doelgroep onder de aandacht wordt gebracht. Met enthousiasme tot gevolg!
  5. De hackathon zelf: 24 uur lang (of langer) alles in goede banen leiden. Een cameraploeg en verslaggever om de dag nooit meer te vergeten. Coaches, inspiratiesessies. Verrassingen, Red Bull en andere drankjes en hapjes om de energie er in te houden. Een DJ misschien? Vanalles is denkbaar en mogelijk.
  6. Na de hackathon bedanken we alle deelnemers op gepaste wijze, maar begint het harde werken voor de organisatie zelf: want hoe verwerk je al die goede ideeën tot nuttige innovaties?

Waarom NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.

Deze dienst bieden we ook aan onder het label HackathonFactory.