Welke vaardigheden hebben we over tien jaar nodig en hoe kunnen we die efficiënt ontwikkelen? Hoe helpen we extreem getalenteerde leerlingen hun talent volledig te benutten? En hoe zorgen we ervoor dat docenten zich ook na de lerarenopleiding continu blijven ontwikkelen? Terwijl onze levens, maatschappij en daarmee de wereld in hoog tempo veranderen verandert ook het onderwijs. Zorgt dit er echter ook voor dat het onderwijssysteem ons beter voorbereidt op de toekomstige arbeidsmarkt?

De veranderingen in het onderwijs lijken zich de afgelopen decennia vooral te concentreren op de vorm. Studiehuizen, de nieuwe tweede fase noem het maar. Uit onderzoek blijkt echter dat deze vernieuwingen de afgelopen twintig jaar niet tot kwaliteitsverbetering van het onderwijs geleid hebben. Opvallend is dat het lijkt alsof de inhoud van het onderwijs overgeslagen is bij al deze vernieuwingen.

Leerlingen volgen nog bijna precies dezelfde vakken als 30 jaar geleden terwijl het maar de vraag is of de vaardigheden die daar ontwikkeld worden nog wel aansluiten op de vaardigheden die over tien jaar door een werkgever verlangd wordt. En hoe zit het met het toenemend aantal werknemers dat zijn eigen werkgever is? Het aantal zelfstandigen zonder personeel overschrijdt binnenkort de 1 miljoen maar het lijkt alsof deze groep in het onderwijs volkomen overgeslagen wordt.

Onze experts delen graag hun eigen, uitgesproken visie op vernieuwing in het onderwijs en de aansluiting daarvan op de samenleving.

Binnen het onderwerp Onderwijs adviseerden onze topconsultants onder andere over:

  • Inspirerende werkvormen;
  • Gebruik van technologie in het onderwijs.

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.