Onze wereld verandert snel. Door technologische innovaties die elkaar in rap tempo opvolgen en een ongeëvenaard diverse demografische opbouw van de Nederlandse en Europese bevolking, zijn communicatie-uitdagingen van vandaag de dag niet meer op te lossen met theorieën uit de vorige eeuw. In contact staan met de wereld vraagt om een nieuwe aanpak.

Heldere communicatie staat aan de basis van iedere oplossing. Technologie heeft zich in eerste instantie steeds gericht op het versnellen en versimpelen van communicatie. E-mail maakte post grotendeels overbodig en Skype creërde nieuwe mogelijkheden om met grotere groepen tegelijkertijd te communiceren zonder fysiek af te spreken. Met de exponentiële ontwikkeling van technologie groeide ook het aantal digitale communicatieoplossingen explosief. Van fora voor hobbyisten tot interactieve to-do lijsten en projectplanningstools: voor elke smaak bestaat een andere digitale omgeving. De komst van de smartphone en de daarmee veranderende houding en eisen van gebruikers ten aanzien van technologie maken de communicatie-uitdaging in de Nieuwe Wereld nog complexer.

Projectcommunicatie

Een gegronde communicatiestrategie en planning zijn minstens zo belangrijk als de mensen die eraan meewerken. Bij NewTeam hebben we niet alleen de experts die precies daarvan hun passie gemaakt hebben, maar ook het helikopterperspectief om daar wat mee te doen. Bij veel verschillende organisaties schuiven NewTeamers aan om als smeerolie vastgeroeste projecten weer op gang te krijgen. Daarbij nemen zij geen blad voor de mond als zij met de laatste inzichten uit het communicatievakgebied vooruitgang katalyseren.

Webcare en social media

Toen in 2010 de Eyjafjallajökull in het zuiden van IJsland uitbarstte en het volledige vliegverkeer in Europa platlegde, had nog niemand van webcare gehoord. NewTeam had het genoegen een belangrijke bijdrage te leveren aan de webcare-strategie van KLM die als gevolg van die crisis werd opgesteld. Niet lang daarna werd het niet meer geaccepteerd dat bedrijven vragen op hun social media pagina’s onbeantwoord lieten. De grote hoeveelheid social media missers van grote bedrijven, die op amusementswebsites verzameld worden, illustreren hoe belangrijk het is om een doordachte webcarestrategie te ontwikkelen. NewTeam heeft hier veel ervaring mee. Laten we praten!

Binnen het onderwerp Communicatie adviseerden onze topconsultants onder andere over:

  • Online/offline strategie;
  • Webcare;
  • Communicatiestrategie in de Nieuwe Wereld;
  • Interne draagvlakontwikkeling.

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.