Innovatie is niet langer iets voor innovatieve bedrijven, ieder bedrijf moet in deze snelveranderende wereld een innovatiestrategie hebben. Hoe kan het dat tien jaar tabletontwikkeling van Microsoft niks verandert aan de wereld en Apple in drie jaar tijd het gebruik van vaste computers en mobiele apparaten op zijn kop zet? Geloof het of niet, de eerste iPad werd amper zes jaar geleden geïntroduceerd. Niemand had het kunnen voorzien, maar inmiddels zijn tablets niet meer weg te denken uit ons leven. Wat vrijwel niemand weet is dat Microsoft tien jaar vóór de introductie van Apple’s tablet al een platform voor tablets presenteerde en fabrikanten als Hewlett-Packard veel geld investeerden in de ontwikkeling van tabletcomputers. Wat maakt een product innovatief en in hoeverre draagt die noviteit bij aan het verkoopsucces van een product? Wanneer proberen we het wiel opnieuw uit te vinden of alleen te innoveren om het innoveren?

Onze experts zijn dagelijks op zoek naar de juiste vernieuwingen voor onze klanten en verliezen daarbij bestaande oplossingen en processen niet uit het oog. Innovatie gaat namelijk veel verder dan het bedenken en ontwerpen van vernieuwende producten. Werkwijzen, teams, digitale omgevingen, klantcontact, HR, databeheer, noem het maar: alle aspecten van organisaties beïnvloeden elkaar en kunnen verbeterd worden. En zeg eens eerlijk, daar zijn ze ook aan toe. Innovatie begint met een leeg vel en grondige kennis van mogelijkheden en oplossingen.

Startups

Als we het over innovatie hebben, mogen startups niet ontbreken. Deze kleine, startende bedrijven maken gebruik van de laatste technologieën en innovaties om gevestigde sectoren uit te kleden in behapbare diensten en deze vervolgens sneller, beter en slimmer aan te bieden. Startups vormen niet alleen een uitdaging voor het klassieke bedrijf, maar ons inziens ook een ontzettend waardevolle inspiratie. Niet voor niets koopt Google jaarlijks 250 startups op om innovatief te blijven!

NewTeamers hebben hun strepen verdiend in de startup-scene en kunnen je precies vertellen wat daaruit voor jouw bedrijf te leren is!

Binnen het onderwerp Innovatie adviseerden onze topconsultants onder andere over:

  • Samenwerkingsverbanden met innovatieve startups;
  • Het stimuleren van innovatief en ondernemend gedrag op de werkvloer;
  • Digitalisering van betrijfsprocessen;
  • Ontwerpen en onderhouden van ICT-infrastructuren.

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.