Zijn mijn gegevens in mijn mail wel veilig? Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen hackaanvallen? Wat kunnen bedrijven en individuen van hackers leren? Aan de basis van computerbeveiliging ligt het wachtwoord. Wanneer heb jij voor het laatst je wachtwoord veranderd? Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor bijna elke dienst en die zelden veranderen. Het helpt ook niet dat wachtwoorden an sich slechts een vertraging opleveren voor kwaadwillenden, en dus niet voor absolute bescherming zorgen. Bovendien is geen enkele software uitgezonderd van lekken en kwetsbaarheden, die met name in verouderde systemen aan het licht komen.

Laten we een fabel de wereld uithelpen: veilig internet bestaat niet. Het risico op inbreuk zal nooit volledig tot nul te beperken zijn. Veilig internet is een illusie die ontstaat uit de angst die gewekt wordt door berichtgeving over onder andere DDoS-aanvallen, gehackte creditcardmaatschappijen en datingsites waarbij grote hoeveelheden gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Het wegnemen van deze illusie is de eerste stap richting verantwoord internetgebruik.

Het is niet voor honderd procent te voorkomen dat een bedrijf of persoon slachtoffer wordt van cybercrime, toch zijn er stappen die men kan ondernemen om de kans op inbreuk te minimaliseren. Denk aan het up-to-date houden van software, het instellen van two-step authentication en het minimaliseren van gevoeligheden, want waarom wordt data die absoluut niet naar buiten mogen komen überhaupt gegenereerd? Enerzijds gaat verantwoord internetgebruik om technische aanpassingen, maar anderzijds is het belangrijk bewustwording te creëren binnen de organisatie om voorzichtig gedrag op het internet te bevorderen.

Grote internetbedrijven als Google en Facebook gaan nog een stap verder: zij nodigen hackers actief uit om hun bij hun diensten in te breken. Hackers ja. Want wie is er beter in het opsporen van lekken en gevoeligheden in een systeem dan iemand die daar zijn passie in gevonden heeft? Onze experts hebben hun sporen verdiend tussen de enen en nullen en zij kunnen daar alles over vertellen.

Binnen het onderwerp Cybercrime adviseerden onze consultants onder andere over:

  • Beveiligen van publieke websites;
  • Veiligstellen en verifiëren van social media accounts;
  • Inzetten van ethische hackers ter verbetering van online veiligheid.

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.