Blockchain wordt alom genoemd als ‘het nieuwe internet’, met Bitcoin als universeel betaalmiddel. De Blockchain technologie zou organisaties vele malen effectiever en transparanter kunnen maken en banken iets van het verleden kunnen laten zijn, maar zou via Bitcoin en andere anonieme cryptovaluta ook illegale handel vergemakkelijken. Wat is Blockchain precies, is de belofte van Blockchain en cryptovaluta als Bitcoin daadwerkelijk zo revolutionair als menigeen denkt en bestaan er al succesvolle toepassingen in het bedrijfsleven en maatschappelijke veld?

Blockchain wordt vaak in een adem genoemd met Bitcoin. In de media is Bitcoin inmiddels niet meer weg te slaan: er wordt gespeculeerd over een waarde van een half miljoen en over een bubbel die eerder vandaag dan morgen nog klapt. Een vaak gehoorde zin: als je in 2009 €1,- had geïnvesteerd in Bitcoin, was je nu miljonair geweest.

De digitale valuta is maar één van de vele mogelijke toepassingen van Blockchain. In essentie is Blockchain een manier om data digitaal onvervalsbaar te maken en de opslag daarvan te decentraliseren. Een ambitieuze belofte die bedrijven kan helpen winstgevender te worden, overheden kan bijstaan in het verminderen van bureaucratie en bovendien het internet zou kunnen ‘democratiseren’.

Maar er zijn veel haken en ogen te noemen: er is weinig tot geen toezicht en zogenaamde ‘smart contracts’ worden nu al vaker misbruikt voor criminele doeleinden. Zijn dit enkel kinderziekten of eerder waarschuwingen? Betalen we straks allemaal via een digitale Bitcoin wallet, en wie staat er dan garant bij diefstal? Is Blockchain de toekomst of een hype? Onze sprekers nemen je mee in een verkenning van de werking en toepassingen van Blockchain, Bitcoin en andere cryptovaluta.

Binnen het onderwerp Blockchain en Bitcoin spraken onze topsprekers onder andere over:

  • Maatschappelijke Toepassingen van Blockchain;
  • De Toekomst van Bitcoin;
  • Blockchain, een Revolutionaire Technologie?

Waarom sprekers van NewTeam?

Bij NewTeam hebben we van onze passie ons vak gemaakt. Dat vertaalt zich naar inspirerende lezingen die geen enkel publiek onbewogen laten. Onze sprekers zijn altijd op te hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen hun vakgebied en weten als geen ander de vertaalslag te maken naar zowel kleine groepen als grote zalen vol toeschouwers. Naast uitmuntende sprekers zijn al onze experts ook bevlogen ondernemers, waardoor niet alleen grondige kennis, maar ook uitgebreide ervaring de basis vormt van hun betoog. Wij onderscheiden ons bovendien door iedere opdracht tot in de puntjes voor te bereiden en actief mee te denken in de aanloop naar een evenement. Dat is ook de reden dat onze sprekers zo vaak hoge beoordelingen krijgen.

De experts van NewTeam behoren tot de beste sprekers binnen hun vakgebied. Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, dagvoorzitter, gastdocent, jurylid of consultant. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.