De wereld verandert razendsnel. De ene technologie is net begonnen zich te vestigen in ons dagelijks leven terwijl de opvolger ervan alweer op het toneel verschijnt. Zie bijvoorbeeld hoe snel de smartphone de wereld veroverd heeft. Maar drones, 3D-printers, virtual reality? Dat is toch ècht toekomstmuziek? Dat is toch science-fiction? Het zal niemand verbazen dat de reacties op technologieën die nu nieuw zijn verdacht veel lijken op hoe men reageerde op de eerste computers en later mobiele telefoons.

Onze experts delen hun ervaringen met plezier tijdens lezingen, congressen, workshops en andere evenementen. Zij gaan daarbij graag een stapje verder: niets maakt een nieuwe technologie zo inzichtelijk als er zelf mee bezig te gaan. We verzorgen met dat doel demonstraties voor jong en oud, waarbij de aanwezigen zelf kunnen voelen, testen en ervaren hoe het nieuwste van het nieuwste precies werkt.

Wij willen niet verwikkeld te raken in hypothetische discussies over het nut van nieuwe technologieën, de beperkingen ervan of vage voorspellingen doen over het succes. We ervaren het liever zelf. Dus hebben we ze in huis gehaald. Drones, 3D-printers, robots, virtual reality-brillen, is het nieuw, dan willen we ermee aan de slag en we delen die ervaring graag met ons publiek.

3D-printers

Hoe ziet de toekomst van onderdelen eruit? Als recente ontwikkelingen een indicatie zijn, dan kunnen we binnenkort onze fiets repareren met onderdelen uit een 3D-printshop. De printers die daar staan lezen digitale 3D-modellen in en printen het onderdeel laagje voor laagje na. Met deze techniek is het mogelijk om ingewikkelde onderdelen te maken die met conventionele productiemethoden (zoals spuitgieten of lassen) veel meer kosten met zich meebrengen.

De eerste 3D-printers printten kunststof in een beperkt aantal kleuren. Het formaat van de printbare onderdelen en de snelheid warmee geprint werd waren bovendien beperkt. Tegenwoordig is het aantal printbare materialen explosief toegenomen, van beton tot goud en er bestaan inmiddels printers die betonnen muren van huizen printen.

Met onze demonstratiemodellen laten we je graag zien en ervaren hoe zo’n 3D-printer van een digitaal model een fysiek product maakt, wat de voordelen en beperkingen zijn en hoe je er zelf mee aan de slag kunt!

NAO robot

Als we populaire science-fiction mogen geloven, dan zijn robots vooral iets om voor op te passen. Vooralsnog vinden wij ze vooral erg schattig. De NAO is een kleine robot die is uitgerust met motoren, sensoren, camera’s, microfoons en speakers. Hij herkent gezichten en commando’s en voert uiteenlopende taken uit. Gebruikers, enthousiastelingen en de fabrikant zelf zijn continu bezig om nieuwe programma’s te schrijven waarmee de NAO kan worden uitgerust. Zo kan de NAO lopen, voetballen, iemand volgen, dansen, praten en dingen oppakken, maar ook zingen, vertalen en mensen rondleiden.

In de zorg wordt een versie van de NAO al gebruikt om verschillende rollen te vervullen. Onze experts demonstreren de NAO graag en vertellen je er alles over!

Virtual Reality

Het is lang stil geweest omtrent Virtual Reality. In de jaren tachtig en negentig werd Virtual Reality gezien als het pronkstuk van de toekomst. Inmiddels draait de VR-motor weer op volle toeren en zijn verschillende technologiebedrijven druk bezig om Virtual Reality mogelijk te maken.

De toepassingen van VR-brillen lopen uiteen, van gaming en virtuele bezoeken aan musea  tot, voor geneeskundestudenten, het meekijken in de operatiekamer om ingewikkelde operaties van over heel de wereld van dichtbij mee te kunnen maken. De mogelijkheden zijn ongekend. De deskundigen van NewTeam waren er als eerste bij om te ontdekken hoe die virtuele realiteit er precies uitziet. Ze vertellen er graag alles over terwijl ze je laten ervaren hoe het is om zelf in die virtuele wereld rond te lopen.

Drones

Drones zijn niet lang geleden overgewaaid uit het leger naar de consumentenmarkt en de enorme explosie aan toepassingen en mogelijkheden die bedacht, getest en uitgevoerd worden laten zien dat ze er zijn om te blijven. Van het filmen van indrukwekkende beelden en het bieden van noodhulp tot racen en pakketbezorging: voor elke toepassing van de drone zijn groepen ondernemers druk bezig om die te ontwikkelen.

Onze experts laten graag zien hoe onze drones precies werken. Wij zijn van mening dat er geen betere manier is om de toekomst te begrijpen dan ermee aan de slag te gaan, dus na een demonstratie nodigen zij je uit om een testvlucht te maken.

Waarom NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Wil je praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.