Tobias de Graaf gelooft in persoonlijke samenwerkingen: als een situatie tot in detail wordt verkend door opdrachtgever en opdrachtnemer samen, dan pas kunnen de problemen goed genoeg worden geduid om met creatieve oplossingen te komen. Innovatie ontstaat niet vanzelf, maar komt voort uit verdieping in de bestaande organisatie, geldende normen en toekomstambities. En dat is precies waar Tobias bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen mee helpt.

Tobias is MSc Conflict Resolution & Governance, met een cum laude bachelor politicologie. Maar wat hij je zelf misschien eerder zal vertellen is dat hij simpelweg ondernemer en projectontwikkelaar is. Lang geleden richtte hij als actieve student een bedrijf op, wat werd bekroond tot beste studentenonderneming van Amsterdam door ACE – het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Sindsdien is zijn drang om nieuwe initiatieven te ontplooien niet meer te stoppen en stond hij aan de wieg van meerdere bedrijven, waaronder een ambachtsmerk en een onderwijsconsultancy.

Inmiddels zet Tobias zijn brede ervaring in als innovator voor overheden, projectontwikkelaar en business developer om organisaties te helpen bij het vergroten van hun slagkracht en het uitzetten van online strategieën. Een van zijn specialiteiten is dat hij grote ideeën concreet en haalbaar maakt. Tobias: “Veel grote organisaties investeren wel in nieuwe ideeën, maar weten dit door hun omvang en de dagelijkse drukte lastig om te zetten in echte verandering. Een gemiste kans.” Hij heeft zo ook een nieuwe communicatiestrategie geïmplementeerd voor de Gemeente Amsterdam betreffende de internationale betrekkingen van Amsterdam.

De verdieping dus, dat krijg je met Tobias. Maar ook een flexibele werker en creatieve geest die je gegarandeerd met nieuwe ideeën zal lastigvallen. In zijn vrije tijd bemiddelt Tobias bij burenruzies, droomt hij over verre reizen met de motor en houdt hij de Amerikaanse politiek iets te obsessief bij.