Binnen NewTeam hebben wij modellen ontwikkeld om (grote) bedrijven te helpen bij het gebruik van sociale media. Eén van de meest simpele en krachtige modellen is onze Sociale Media schijf van vijf. Om succesvol te zijn op sociale media als organisatie, dien je social media in te zetten voor de volgende vijf doelen:

  • Service:  Klantrelaties, maar ook leveranciers en zelfs medewerkers, kunnen met (directe) vragen zitten. Tegemoet komen aan deze vragen levert serviceverlening op.
  • Webcare: Op internet komt het steeds vaker voor dat klanten, leveranciers en medewerkers een niet-gerichte vraag stellen of opmerking plaatsen. Deze vraag opsporen en actief oppakken, is een vorm van ‘webcare’.
  • Publieke opinie: Bedrijven, van groot tot klein -maar zeker die van een groter formaat in de dienstverlenende sector- kunnen te maken krijgen met de publieke opinie. In positieve zin (omarmen) als in negatieve zin (omgaan). Hoe kunnen sociale media gebruikt worden in relatie tot de (gewenste) publieke opinie?
  • Human Resourcemanagement: Personeelstekort binnen de Europese Unie loopt op tot 32 miljoen vacatures (2050). Hoe kunnen sociale media tussen nu en dan helpen het bedrijf een sterkere positie te geven op de arbeidsmarkt?
  • Sales en acquisitie: Als sociale media een grote vijver vol met bootjes vormen, hoe kun je dan het water betreden en de bootjes naar de juiste haven lokken?

Een helpende hand nodig? NewTeam staat voor jullie klaar. Veertig van de honderd grootste organisaties in Nederland gingen jullie voor.