Er is een belangrijke trend gaande in ondernemersland en dat is dat de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders die zich inschrijven bij de KvK steeds lager wordt, ten opzichte van voorgaande jaren. Onderzoek toont aan dat 10% van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar binnen drie jaar een bedrijf wil opzetten. Deze ‘jonge’ ondernemers, ook wel Generatie Y en Z genoemd, mogen dan wel weinig levenservaring hebben, toch hebben zij andere ideeën over wat ondernemen eigenlijk is. 

De keuze van Generatie Y om te ondernemen, komt niet geheel als een verrassing. Vrijheid, individualiteit en zelfontwikkeling zijn eigenschappen die de generatie kenmerken. Door te ondernemen kan deze generatie zelf bepalen waar, wanneer, met wie, hoe laat en hoelang zij werken.

In hoeverre denken deze jonge ondernemers anders over ondernemen?

  • Sharing is caring – want ondernemen doe je niet alleen en van elkaar kan je leren.
  • No limits – ondernemer ben je de hele week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, niet alleen in Nederland maar in alle landen waar men toegang heeft tot het internet.
  • Maatschappelijk betrokken – De prioriteit ligt bij het ontwikkelen van een product/dienst met toegevoegde waarde voor de maatschappij, de winst volgt vanzelf. 

Hoe ga je als organisatie mee om met de vernieuwde ideeën over ondernemerschap? Vormen jonge ondernemers een bedreiging of zou je ze eigenlijk moeten omarmen? NewTeam beschikt over een groot netwerk van experts op het gebied van (jong) ondernemerschap. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, adviseur, dagvoorzitter, gastdocent of jurylid. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.

Binnen het onderwerp Jong Ondernemerschap spraken onze topsprekers onder andere over:

De experts van NewTeam behoren tot de beste sprekers binnen hun vakgebied. Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als spreker, dagvoorzitter, gastdocent, jurylid of consultant. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.