Zijn jullie computersystemen veilig? Door als bedrijf digitaal zaken te doen en bereikbaar te zijn, wordt het met de dag belangrijker om aandacht te hebben voor de beveiligingsaspecten.

Eerder wezen wij bedrijven als Twitter, Apple, Trans Link Systems, Vodafone en Blackboard op onbedoelde kwetsbaarheden in hun systemen. Van voicemails die met een standaardpincode afgeluisterd konden worden, de OV-chipkaart voor studenten die in 10 seconden werd opgeladen met gratis tegoeden tot bijvoorbeeld software voor onderwijsinstellingen waar studenten zelf hun verkregen cijfers aan konden passen. Onze ethische hackers houden van speuren en, bij voorkeur in samenwerking, op zoek gaan naar een oplossing.

Ons onderzoek en de rapporten die ze opleveren zijn opgesteld in duidelijk begrijpbare taal, ook voor niet-techneuten. Daarnaast is het geschikt om de verschillende betrokken techneuten binnen de organisatie aanwijzingen te geven om de beveiligingslekken te dichten, daar zijn wij niet bij nodig. Uiteraard is het mogelijk om onze techneuten wèl te betrekken bij dit proces, bijvoorbeeld om het herstellen van een veilige situatie te versnellen en mee te kijken of bij het dichten van het lek geen nieuwe beveiligingsproblemen ontstaan.

Met elkaar spreken over veiligheid is sowieso een goed idee, omdat onze ethische hackers weten hoe het is om een digitaal systeem binnen te dringen en het goed is met ze in gesprek te raken over hoe digitale en online veiligheid binnen jullie organisatie verbeterd kan worden. Om op die manier te voorkomen dat een onbevoegd persoon jouw digitale huis binnenwandelt.

Het is uiteraard mogelijk om ons wekelijks, maandelijks, ieder kwartaal of op een andere regelmatige basis te laten speuren naar zwakheden in de systemen.

En áls het een keer mis mocht gaan, wat niet uit te sluiten valt, dan staan onze juristen klaar om te helpen bij de juridische afhandeling en aangifte bij de politiediensten.

Neem nu direct contact op met een van onze hackers, we helpen graag verder!