Het Nieuwe Werken: hoe werkt het wèl? Steeds meer grote organisaties kiezen er bij de verbouwing van hun kantoor voor om ‘het nieuwe werken’ te introduceren. Niet meer een apart bureau en een bureaustoel voor iedere medewerker, maar grote, open ruimtes. De waarheid is dat zo’n grote verandering in manier van werken is niet het verbeteren van werkgenot en productiviteit of de samenwerking tussen individuen, maar wordt meestal ingegeven door commerciële motieven: het bespaart enorm veel kosten want je kunt meer medewerkers per vierkante meter kwijt en medewerkers die buiten de deur werken zorgen niet langer voor lege werkplekken.

Omdat vooral wordt gedacht aan ruimtebesparing en geen rekening wordt gehouden met dat gedragsverandering een langdurig proces is, is een bijkomend probleem dat de, vaak ruime, werkkamers voor vergaderingen en privégesprekken, permanent in gebruik zijn — wat leidt tot grote frustratie bij collega’s en medewerkers die met een goede reden op zoek zijn naar een grotere kamer of stille werkplek. Om nog maar niet te spreken van de ‘briefjesparade’ die en het claimgedrag dat hoort bij dit werkconcept: het doet een beetje denken aan het direct na het ontbijt reserveren van strandstoelen bij het all-inclusive resort, zoals medewerkers vaak gedwongen worden om te gaan met de gedeelde ruimtes: snel de laatste beschikbare ruimte reserveren voor de hele dag.

Het gaat om het werk

Bij het nieuwe werken staat vaak het kantoor centraal en niet de nieuwe manier van werken zélf. Een gemiste kans. Want de centrale vraag zou moeten zijn: hoe willen wij als organisatie werken, welke fysieke omgeving hoort daar bij, en welke ICT en andere technologische hulpmiddelen?
Om daar goed over na te denken moet je eerst het economische denken loslaten. Ga er in gedachten eens vanuit dat je niet een kantoor bedenkt dat vooral goedkoper moet zijn, en denk vooral niet meteen aan de grote open ruimtes die je te wachten staan of dat de ruimte voor een bepaalde capaciteit gemaakt moet zijn: in de toekomst zullen er toch onvoorspelbaar minder of juist veel meer mensen voor je organisatie gaan werken.

Waar het om moet gaan is niet het bedenken van een kantoor, maar een werkconcept. Het uitdenken van een nieuwe manier van werken. Daar hoort een of vaak wel meerdere werklocaties bij (niet zelden ook café’s waar de sfeer en koffie goed is, en werken vanuit huis — of zelfs pop-uplocaties zoals we voor de Politie bedacht hebben), en gaat het niet om een x-aantal werkplekken faciliteren, maar een nieuwe manier van samenwerken uitvinden die past bij de organisatie, de branche waar je in opereert, je (keten)partners, je leveranciers (die je soms ook in huis wilt halen) en vooral de medewerkers en zzp’ers die jouw organisatie vormen. Wat werkt voor hun prettig?

NewTeam is gespecialiseerd in de advisering van grote organisaties die een nieuw kantoor laten bouwen of het bestaande kantoor grondig renoveren. Eerder hielpen wij Exact NV, Randstad NV en de Gemeente Amsterdam bij het ontwerpen van een nieuw werkconcept en de bijbehorende technologische hulpmiddelen.

Binnen het onderwerp Het Nieuwe Werken adviseerden onze consultants onder andere over:

  • Implementatietraject Het Nieuwe Werken;
  • Draagvlakontwikkeling ten behoeve van Het Nieuwe Werken;
  • Startups als inspiratiebron voor gevestigde bedrijven;

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.