Hoe verkoop je jezelf aan je nieuwe of huidige werkgever of klanten? Hoe onderscheid je je van anderen? Wat heb jij te bieden en waar wil jij mee geassocieerd worden? Jezelf verkopen, dat is waar personal branding om draait. Het ‘verkopen’ van jezelf vereist niet alleen veel zelfkennis, maar ook een strategie. Het internet speelt een steeds belangrijkere rol bij personal branding en dit biedt veel kansen (mits je deze middelen goed weet in te zetten). Het internet geeft je de mogelijkheid om gevonden te worden en om jezelf te presenteren zoals jij dat wilt. Facebook, LinkedIn en Twitter dienen als een visitekaartje en dat kan jou dus maken of kraken.

Zoekmachine
De eerste stap is voor succesvol (online) personal branding is om gevonden te worden. In Nederland is Google nog altijd marktleider. Ook wereldwijd wordt Google het meest geraadpleegd. Maar dit kan erg verschillen per regio. In de Verenigde Staten is Yahoo met 20% ook een relatief grote speler. Ben jij aan het solliciteren in het buitenland? Wellicht is het dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat je ook goed zichtbaar bent in andere zoekmachines, zoals Yahoo en Bing.

Welke informatie wil je delen
Heb jij jezelf wel eens gegoogeld? Door jezelf te googlen kom je erachter wat andere mensen van jou te weten kunnen komen. Je kunt jezelf afvragen welke informatie je eigenlijk wilt delen met je toekomstige/huidige (zakelijke) relaties. Uiteraard is dit ook afhankelijk van je doel. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Zorg er dan voor dat je LinkedIn profiel up-to-date is en je kwaliteiten goed zichtbaar zijn. Een referentie van je vorige werkgever kan hier aan bijdragen.

Privacy-instellingen
Facebook wordt veelal ingezet voor privé doeleinden, maar vaak is deze informatie voor iedereen zichtbaar. Door je privacy instellingen aan te passen, bepaal jij wie een kijkje mag nemen in jouw privé leven.

Binnen het onderwerp Personal Branding adviseerden onze consultants onder andere over:

  • Identiteitsdiefstal en -beveiliging;
  • Nieuwe technologie en privacyvraagstukken;

Waarom advies van NewTeam?

De toekomst is NewTeam’s core business. We helpen zowel grote organisaties als kleine ondernemingen wegwijs te worden in een wereld die zich kenmerkt door razendsnelle technologische ontwikkelingen. Naast gedreven consultants zijn onze experts ook ambitieuze ondernemers en uitvinders, waardoor zij kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen, workshops, trainingen en onderzoek. NewTeam gelooft in een aanpak op maat: afhankelijk van de uitdaging selecteren wij onze beste experts. En hebben we een bepaalde expertise niet in huis? Dan laat ons uitgebreide netwerk ons nooit in de steek. Neem vrijblijvend contact met ons op, want een kennismaking met NewTeam kost niets, maar kan veel opleveren.

Klik rechts van deze pagina op één van de namen van onze experts. Je kunt ze allemaal uitnodigen als consultant of spreker. Weet je al of nog niet precies wat je wilt? Neem dan contact met ons op per e-mail, of bel ons: 020 – 20 50 550.