Skip to main content

The Need for Speed: de toekomst van het netwerk

By 23 februari 2016maart 27th, 2021Uncategorized

Tijdens het KPN Wholesale Event: the Need for Speed op 4 februari in Den Haag ging Danny Mekic’ in gesprek met verschillende gasten over de toekomst van internet en telefonie in Nederland. De smartphone deed haar intrede nog maar kortgeleden, maar is nu een niet weg te denken onderdeel van de samenleving. Met de groeiende hoeveelheid smartphoneverbindingen, de stijgende kwaliteit van online video en het steeds groter aantal uren dat men verbonden is met het internet zijn er een aantal cruciale aspecten veranderd voor telecomaanbieders, maar ook voor organisaties die content aanbieden via deze netwerken.

Allereerst sprak Danny over deze ontwikkelingen met Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van LINDA., en Marjolijn Kamphuis, oprichter van tech sites Dutchcowgirls en Numrush. Het gebruik van smartphones om toegang tot het internet te krijgen is explosief toegenomen. Bovendien worden ook de gebruikers steeds veeleisender als het gaat om de prestaties van het netwerk. ‘Als een filmpje niet binnen vijf seconden begint met afspelen, dan haak ik af.’ Daarnaast deelt Marjolijn de nieuwste trends op het gebied van internetstreaming: livestream apps, waarmee mensen ieder moment van hun leven online kunnen delen, 360 graden video, waarbij de kijker zelf rond kan kijken in een video en streaming games, waarbij een game vanaf een centrale naar het beeldscherm van de gamer gestreamed wordt. Al deze trends brengen een enorme toename aan dataverkeer met zich mee. In combinatie met de veeleisende gebruiker betekent dit dat het netwerk hier grondig op voorbereid moet zijn.

In de volgende sessie interviewde Danny vijf verschillende directeuren van verschillende onderdelen van KPN Wholesale over de noodzakelijke vernieuwingen aan zowel het vaste, als het mobiele netwerk. Volgens hen gaat het niet om hoeveel MB’s iemand thuis ontvangt, maar juist om de betrouwbaarheid van het netwerk.

Leave a Reply