Skip to main content

Nieuwe technologie biedt mogelijkheden

By 15 februari 2020maart 27th, 2021Innovatie, Lezingen

Tijdens de ledenavond van Rabobank Helmond op 2 november spraken Danny Mekic’ en Herman van Bolhuis zeshonderd leden toe over hoe technologie ons leven steeds ingrijpender aan het veranderen is.

Het nieuws op het gebied van technologie wordt tegenwoordig gedomineerd door drones, zelfrijdende auto’s, 3D-printers en virtual reality. We horen vaak over nieuwe technologieën, maar echt werkelijkheid lijkt het vaak nog niet. Danny illustreerde hoe we technologische ontwikkelingen steeds weer onderschatten totdat ze plotseling alomtegenwoordig zijn. Als voorbeeld noemde hij de smartphone, die in korte tijd niet uit het straatbeeld weg te denken is. Op dezelfde manier zullen we in de toekomst nieuwe technologieën omarmen alsof ze nooit zijn weggeweest. 

Tijdens bijeenkomst gaf Danny gaf hij inzicht in de manier waarop nieuwe technologieën vandaag de dag al worden toegepast in de praktijk. ‘Nieuwe technologieën maken het leven makkelijker, maar bieden ook uitdagingen,’ zo stelde hij. Wat betekent de toename van robotica bijvoorbeeld voor de werkgelegenheid? En wat betekent de komst van de 3D-printer voor de productie-industrie? Herman van Bolhuis ging in zijn presentatie dieper in op de mogelijkheden van 3D-printers voor onze samenleving. Zo is er inmiddels een 3D-printbare fiets op het internet verschenen die zonder technische kennis met de juiste printer en materialen door iedereen te produceren is. 3D-printing wordt steeds preciezer en biedt daardoor steeds meer mogelijkheden in de meest uiteenlopende sectoren. Zo helpt Herman piloten in vliegsimulatoren door vervangende onderdelen in de simulator voor een fractie van de originele prijs te printen. Herman eindigde zijn lezing met een spectaculaire demonstratie van de geprinte gitaar die hij met zijn bedrijf geproduceerd heeft.

Leave a Reply