Skip to main content

Iedereen kan innoveren!

By 23 februari 2020maart 27th, 2021Niet gecategoriseerd

Wat is de invloed van technologie op de food-, foodservice- en drogisterijsectoren? Welke nieuwe mogelijkheden en noodzakelijke veranderingen ontstaan naar aanleiding van technologische ontwikkelingen? Tijdens de bijeenkomst van de netwerkgroep Immensa in Beesd van 2 februari werden jonge talenten uit die sectoren door Danny Mekic’ toegesproken over deze vraagstukken.

Technologische ontwikkeling gaat steeds sneller, vertelde hij, en is tegenwoordig in die mate tot de samenleving doorgedrongen dat bedrijven die gebouwd zijn op de industriële fundamenten van de vorige eeuw drastische aanpassingen moeten doen om succesvol te blijven. De structuren van deze bedrijven die voorheen stabiliteit en continuïteit garandeerden, werken hen nu tegen in het ontwerpen van nieuwe en innovatieve strategieën.

Om daadwerkelijk te kunnen innoveren is het belangrijk om met een leeg vel en met grondige kennis van beschikbare technologieën en de samenleving de organisatie volledig opnieuw uit te vinden. Op deze manier voorkom je dat oude structuren en gedachtegang innovatie in de weg staan. Jonge mensen zijn voor innovatie onmisbaar. Daarmee bedoelt Danny niet alleen mensen die jong zijn van leeftijd, maar ook mensen die nog niet lang bij een bepaald bedrijf werken. Doordat hun perspectief op belangrijke vraagstukken nog niet beïnvloedt is door de organisatie, is hun rol in de ontwikkeling van een innovatieve strategie onmisbaar.

Om direct met de inspiratie uit Danny’s lezing aan de slag te gaan, gingen de aanwezigen met elkaar in groepen uiteen om een pitch te bedenken voor een toekomstig bedrijf in de aan hun toegewezen sector. Drones, 3D-printers, zelfrijdende auto’s, elke vorm van technologie en iedere denkbare innovatie werd onder handen genomen om de sector zo succesvol en innovatief mogelijk te maken. Uit de pitches die volgden uit de sessie werd duidelijk dat iedereen kan innoveren, als we de barrières — de ‘ja, maars,’ angsten, ego’s en targets — wegnemen.

Leave a Reply