Skip to main content

Rechtspraak.nl bekritiseerd door deskundigen

By 29 december 2015maart 27th, 2021Actualiteiten, Innovatie, Opinie

Onlangs is de website rechtspraak.nl voor 1,4 miljoen vernieuwd. Het is nog maar de vraag of deze vernieuwing verbeteringen oplevert. De website zou moeten dienen als een website om advocaten en andere juristen online te laten procederen en krijgen daarvoor de mogelijkheid om rechtbankstukken te uploaden. Onlangs schreef de Telegraaf een artikel over de vernieuwende website rechtspraak.nl. Onder andere internetgoeroe Danny Mekic’ werd geinterviewd.

Volgens de telegraaf klagen juristen en internetexperts over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Zo zou het niet mogelijk zijn om grote documenten te uploaden. Volgens ict-deskundige Brenno de Winter is dit ‘maf en onprofessioneel’. Volgens de Winter is er dan ook geen enkele reden om waarom de maximale grote van 10MB niet opgerekt kan worden. Volgens een woordvoerster van rechtspraak.nl zijn documenten niet vaak groter dan 10MB en kunnen deze documenten nog altijd in delen worden verzonden.

Brenno de Winter vreest dat het in veel gevallen aantrekkelijker is voor advocaten en juristen om gebruik te maken van de fax in plaats van de vernieuwde website. Ook internetexpert Danny Mekic’ voorziet moeilijkheden.

Leave a Reply