Skip to main content

Lezing: De toekomst van de bank en de samenleving

By 14 december 2015maart 27th, 2021Actualiteiten, Innovatie, Lezingen

De eindejaarsbijeenkomst van de Rabobank IJsseldelta in Zwolle op 14 december stond in het teken van het afscheid van directievoorzitter Trudy Huisman. Er werd niet alleen teruggeblikt op het verleden, maar ook gekeken naar de toekomst voor de bankensector en de samenleving in het algemeen. Danny Mekic’ luidde het einde van het industriële tijdperk in met een lezing over innovatie, technologie en de wereld van morgen.

De ontwikkelingen in de wereld van technologie gaan ontzettend snel. Er worden steeds meer klusjes, taken en ingewikkelde opdrachten aan robots en computers toebedeeld die steeds geavanceerdere mogelijkheden kennen, waardoor mensen in het dagelijks leven steeds meer voor elkaar kunnen krijgen met steeds meer gemak, stelt Danny.

Meerdere grote internetbedrijven zijn met drones, luchtballonnen en satellieten bezig om internet voor iedereen op aarde beschikbaar te maken, 3D-printers, drones en zelfrijdende auto’s zijn steeds vaker onderwerp van gesprek. Gaan we in de toekomst nog wel naar een fietsenmaker voor een nieuw stalen ros, of printen we de onderdelen gewoon zelf?

De snel veranderende wereld is een grote uitdagingen voor gevestigde bedrijven, zoals ook de bank. Zij zijn volgens Mekic’ nog te veel vastgezet in de oude organisatiestructuur en zouden meer gebruik moeten maken van nieuwe technologieën en innovaties om de nieuwe wereld waarin we ons bevinden het hoofd te bieden. Het gaat er hierbij niet zozeer om dat alles wat de bank aanbiedt online moet gebeuren, deelt hij, het gaat namelijk om de snelste weg naar de klant. Fastline, noemt Mekic’ dat.

Leave a Reply