Skip to main content

Lezing: anders kijken, anders denken en doen

By 10 november 2015maart 27th, 2021Actualiteiten, Innovatie, Lezingen

Op 10 november 2015 werd er voor de 8e keer een “Business meets Rabo”-bijeenkomst georganiseerd in het Theater Het Kruispunt in Barendrecht, waarbij het thema “anders denken, anders kijken, anders doen” centraal stond.

Peter Etman (Tamoil), Vincent van Zon (Mothership), Cor Molenaar (Hoogleraar e-marketing & distance selling) en Danny Mekic’ (technologie-expert en Partner bij NewTeam) gingen samen in gesprek over ondernemerschap, innovatie en de nieuwe wereld. Danny Mekic’ schetste een beeld van hoe de wereld aan het veranderen is door technologische ontwikkelingen. Mensen brengen een steeds groter gedeelte van hun tijd door op het internet. Altijd en overal verbonden zijn is inmiddels de gewoonste zaak. Tegelijkertijd besteden mensen hun tijd op het internet aan steeds kleinere, kortere momenten. Filmpjes, foto’s en artikelen krijgen vaak niet langer dan een seconde de tijd om de aandacht van de gebruiker te vangen. Het is dan ook niet gek dat de gemiddelde aandachtsspanne is gedaald van twaalf seconden in 2000 naar acht seconden nu. Dat is 12% minder dan die van een goudvis.

Wil je als bedrijf meegaan met de hedendaagse ontwikkelingen, dan moet je je aanpassen aan die korte aandachtsspanne. Als je een boodschap hebt moet je die in acht seconden kunnen delen, stelt hij.

Leave a Reply