Skip to main content

Banken moeten innoveren om bij te blijven

By 5 november 2015maart 27th, 2021Actualiteiten, Innovatie, Lezingen

De ledenavond van de Rabobank van Emmeloord en Urk stond in het teken van innovatie en technologie. Danny Mekic’ deelde zijn perspectieven op die aspecten in een lezing met de zaal en trad daarna in gesprek met Wiebe Draijer over wat de toekomst van de bank in deze context betekent.

Technologische ontwikkelen maken dat het voor de huidige generatie niet langer vanzelfsprekend is dat zij hun bankzaken regelen door op bezoek te gaan bij een bankfiliaal. Toch blijkt offline niet volledig achterhaald te zijn: Apple’s fysieke winkels lopen storm. De nadruk van succesvolle filialen ligt op de ervaring: een bezoek aan een filiaal moet iets toevoegen aan het leven van de klant. Voor de rest geldt: hoe sneller en gemakkelijker de dienstverlening verloopt, hoe beter. Commerciële partijen krijgen steeds korter de tijd om de aandacht van de klant te vangen en vast te houden—inmiddels is onze gemiddelde aandachtsspanne gedaald naar 8 seconden, vertelt Danny.

Het publiek kon stemmen met speciale stemkastjes op onder andere de stelling: de grootste concurrent voor de Rabobank in te toekomst is…, waarbij de overgrote meerderheid stemde op Google en Apple als belangrijke bedreigingen. Ook bleek uit de stellingen dat de aanwezigen inschatten dat duurzaamheid een ontzettend belangrijke factor zal gaan worden in het succes van de bank van de toekomst.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden moeten banken innoveren. Beginnen met een leeg vel en met de kennis en technologie van nu invulling geven aan het bedrijf is volgens Danny de beste manier om hiermee aan de slag te gaan.

Leave a Reply