Skip to main content

Principes uit het industriële tijdperk zijn niet langer van succes verzekerd

By 19 oktober 2015maart 27th, 2021Actualiteiten, Innovatie, Lezingen

In de Brabanthallen in Den Bosch stond de avond van 19 oktober in het teken van technologie en innovatie. Leden, ondernemers en partners van de lokale Rabobank waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over de toekomst van de bank en elkaar te inspireren te innoveren.

Danny Mekic’ schetste in zijn lezing een beeld van hoe deze toekomst eruit zou kunnen komen te zien en wat dat kan gaan betekenen voor de ondernemers in de zaal. Technologie is namelijk zo snel uitgegroeid en ontwikkeld tot een onlosmakelijk onderdeel van de samenleving, dat businessmodellen en structuren van gevestigde bedrijven die gebouwd zijn op principes uit het industriële tijdperk, niet langer van succes verzekerd zijn, stelt hij.

Als het gaat om innovatie, geeft Danny aan, wordt meestal direct gedacht aan sociale media en online aanwezigheid. Als een bedrijf maar diensten online aanbiedt, dan is het innovatief bezig. Volgens Danny hebben deze bedrijven het bij het verkeerde eind. Het gaat namelijk niet om de discussie tussen het aanbieden van online of offline diensten, maar om de snelste weg naar de klant: fastline. Succes in de toekomst is voor bedrijven die met slimme oplossingen komen om hun diensten zo frictieloos mogelijk aan klanten aan te bieden.

Innovatie heeft volgens Mekic’ niet veel te maken met het gebruiken van de laatste technologie, maar veel meer met het opnieuw ontwerpen van gevestigde bedrijven door met een leeg vel en alle kennis van de hedendaagse samenleving en technologieën. Ego’s, business cases, ‘innovatiemanagement’ en ontkenningen moeten plaats maken om daadwerkelijk te kunnen innoveren als bedrijf.

Leave a Reply