Skip to main content

Fiscale Opsporingsdiensten moeten meer samenwerken

By 16 september 2015maart 27th, 2021Lezingen

Tijdens een besloten congres over internetcriminaliteit sprak Danny Mekic’ (NewTeam Partner & technologie-expert) in het Krasnapolsky, Amsterdam over de toenemende risico’s en kansen van het internet.

Samen met Gareth Rees schetste hij een beeld van de technologische ontwikkelingen en hoe cybercrime hierdoor kan toenemen, mits er geen maatregelen worden getroffen. Cybercrime is aan het toenemen. Dagelijks worden er ruim 110.000 cyberaanvallen gepleegd. ‘Nationale inlichtingsdiensten zijn vaak niet op de hoogte van de ontzettend snelle technologische ontwikkelingen in de wereld. Deze organisaties zouden daarom hun krachten moeten bundelen en jong, technologisch-getalenteerd personeel aantrekken, zodat zij niet steeds het wiel opnieuw moeten uitvinden om de ontwikkelingen voor te blijven’, Aldus Danny Mekic’.

Het aantrekken van jong, technologisch-getalenteerd personeel is een uitdaging. Volgens Mekic’ zijn deze jonge talenten wel geïnteresseerd in het werk, maar niet in de omgeving waarin het werken zich bevindt.

Kennis moet snel uitgewisseld kunnen worden. ‘Criminelen houden zich niet aan landsgrenzen, dus preventie zou dat ook niet moeten doen.’  Tegelijkertijd is het belangrijker dan ooit om privacy-wetgeving in acht te nemen. Ook dat onderwerp kreeg de nodige aandacht in zijn betoog.

Leave a Reply