Skip to main content

Verbouwing gemeentehuis Amsterdam Stopera

By 9 april 2015maart 27th, 2021Nieuws uit eigen keuken

Wethouder Pieter Litjens van de Gemeente Amsterdam heeft NewTeam gevraagd te adviseren bij de grondige verbouwing van de Stopera (het Stadhuis van Amsterdam), die plaatsvindt tot 2020. Het doel van de advisering is om er voor te zorgen dat er in 2020 een Stadhuis geopend wordt dat op het gebied van technologie niet alweer is verouderd.

NewTeam-partner Danny Mekić: “De technologische ontwikkelingen volgen elkaar momenteel zo snel op, dat het bij aanvang van zo’n grondige verbouwing lastig te zeggen is in welke wereld het gebouw een paar jaar later wordt opgeleverd. Door slimme keuzes te maken kan de Gemeente Amsterdam er voor zorgen dat het gebouw onder alle omstandigheden klaar is voor de (technologische) toekomst.”

Toch gaat het niet alleen om technologie. Mekić: “Je kunt dan wel de ICT op orde hebben en ambtenaren in staat stellen om hun werk te verrichten ondersteund door de laatste technologieën, zoals 3D-printers, als je organisatie niet mee is veranderd kun je wel digitaal willen werken — maar weet niemand hoe je digitaal moet werken. Daarom zullen wij adviseren om juist de aandacht te leggen op de organisatie en het personeel, en vervolgens in tweede instantie te bepalen hoe het gebouw ingericht moet worden en welke (IC)T benodigd is.”

NewTeam is gespecialiseerd in de begeleiding van grote organisaties die een nieuw kantoor laten bouwen of hun bestaande kantoor grondig verbouwen. Eerder adviseerde NewTeam o.a. bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Exact NV in Delft en bij de aanstaande verbouwing van het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.

Leave a Reply