Skip to main content

Nu.nl: Galaxy Tab verboden in Duitsland

By 9 september 2011maart 27th, 2021Actualiteiten

De Galaxy Tab 10.1 blijft verboden in Duitsland. Het voorlopige verkoopverbod is omgezet naar een permanent verkoopverbod. Ook de 7.7 zou verboden worden. Dat heeft de Duitse rechter vrijdag bepaald in een rechtszaak aangespannen door Apple.Volgens de rechter lijkt de Galaxy Tab 10.1 te veel op de iPad van Apple. Vorige maand oordeelde een Nederlandse rechter dat de tablets niet te veel op elkaar lijken en wees een verbod daarom af.

Europees verbod

Een Duitse rechter kondigde eerder een Europees verkoopverbod voor de Galaxy Tab uit, maar dat werd later teruggedraaid na twijfel over de jurisdictie van de Duitse rechter. Het Duitse verkoopverbod bleef echter bestaan.

Vervolgens bleek dat Apple onjuist fotobewijs had aangeleverd, maar het voorlopige verkoopverbod bij onze Oosterburen werd toch verlengd. Nu heeft de rechter in Düsseldorf dus bepaald dat de tablet verboden blijft.

Of Samsung in hoger beroep gaat is niet bekend.

Verschil

Danny Mekic’ (NewTeam), internetexpert en -jurist laat aan NU.nl weten dat het feit dat de twee rechters precies het tegengestelde vinden geen directe gevolgen heeft. “Wel kan in Nederland de Duitse uitspraak als argument gebruikt worden in een hoger beroep en in Duitsland kan dat gebeuren met de Nederlandse uitspraak”, aldus Mekic’.

Het mogelijk gevolg daarvan is dat de rechters hun vonnis nog gedetailleerder moeten toelichten.

Lees het hele artikel op Nu.nl

Leave a Reply