Skip to main content

Jongeren willen verzekering tegen vreemdgaan partner

By 16 december 2009maart 27th, 2021Onderzoek

De helft van de jongeren zou zich het liefst willen verzekeren tegen het vreemdgaan van de partner. Een opvallend resultaat van een onderzoek naar zekerheid onder jongeren, uitgevoerd in opdracht van verzekeraar Univé.

Op de vraag ‘waar zou jij je het liefst voor willen verzekeren in een relatie’ zijn vooral jonge vrouwen uitgesproken; maar liefst 58,8% kiest voor een verzekering tegen het vreemdgaan van de partner. Voor mannen is een trouwe partner (39,8%) ongeveer even belangrijk als de blijvende aantrekkelijkheid van de eega (35,4%). Goede seks komt, ook voor mannen (15%), slechts op de derde plaats. Leuke schoonouders is voor jongeren geen grote pre; slechts 2,4% van de jongeren zou zich willen verzekeren tegen ‘Meet the Fockers’ taferelen.

Goede werksfeer en inhoudelijk werk belangrijker dan salarisstijging
Als jongeren in hun werk zich voor één ding zouden mogen verzekeren, dan kiest een meerderheid (41,9%) voor een goede werksfeer met inspirerende collega’s. Opvallend is dat 70% een leuke werksfeer en leuk werk belangrijker vindt dan salarisstijging.

Premie zorgverzekering
Voor een lagere zorgpremie zouden jongeren het liefst alleen betalen voor zorgdiensten die ze ook daadwerkelijk gebruiken (43,1%). De verzekering online afsluiten (41,1%), herhaalrecepten online bestellen (34,1%) en een keuze uit twee overzichtelijke pakketten (32,1%) zijn ook dingen die jongeren over zouden hebben voor een lagere premie. Een verhoogd eigen risico houden jongeren daarentegen liever binnen de perken. Slechts 13,5% van de jongeren is niet bereid om een van bovenstaande aanpassingen aan te brengen in zijn of haar verzekeringspakket ten bate van een verlaging van de maandelijkse premie.

Leave a Reply